07 de març de 2024

El pla de xoc de Manises agilitza la llista d’espera a la dependència

· L’equip de Serveis Socials ha realitzat 206 valoracions en quatre mesos

Manises, 7 març de 2024. L’Ajuntament de Manises, mitjançant la Regidoria de Serveis Socials, ha agilitzat l’avaluació de les ajudes a les persones en situació de dependència, gràcies al pla de xoc que es va iniciar al novembre de 2023, amb la realització d’un total de 206 valoracions en quatre mesos. 

És molt important que les persones que sol·liciten ajudes a la dependència siguen ateses el més aviat possible, ja que estan en situacions que requerixen d’una atenció urgent, motiu pel qual hem de garantir la màxima eficàcia possible segons les seues necessitats.

Encara que Serveis Socials es va comprometre inicialment a executar 180 valoracions del grau de dependència en aquest pla de xoc, que s’ha dut a terme entre novembre de l’any passat i febrer de 2024, s’han realitzat 26 més de les previstes i la xifra ascendeix fins a les 206 resolucions. 

Fins a huit professionals de l’equip de Serveis Socials municipals de Manises han contribuït a agilitzar aquests tràmits burocràtics acudint al domicili de les persones en situació de dependència, per a, d’aquesta manera, baremar els expedients i realitzar els informes pertinents. 

Cal recordar que l’Ajuntament tramita la prestació o servei que la família ha triat en la seua sol·licitud d’ajudes a la dependència, però no és l’administració que resol l’expedient, sinó que d’això s’encarrega la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, que valida tota la gestió i assigna el servei o la prestació, tenint en compte els seus propis terminis.