04 de març de 2024

El Servei d’Ajuda a Domicili de Manises augmenta un 58 % les persones usuàries en 2023

· S’han atés 147 persones en situació de dependència davant de les 93 de l’any anterior

Manises, 4 de març de 2024. El Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) de Manises ha assolit els 147 usuaris i usuàries el 2023 per a atendre les necessitats de persones en situació de dependència amb la finalitat d’incrementar la seua autonomia, la qual cosa suposa un increment del 58 % respecte a l’any anterior, ja que l’any 2022 van ser 93 persones les que van rebre algun tipus d’atenció del SAD de la localitat.

Aquest equip de govern creu fermament en el sistema públic de Serveis Socials com a quart pilar de l’Estat de Benestar, per a assegurar que totes les persones tinguen cobertes les seues necessitats bàsiques garantint la seua autonomia, el seu benestar i la seua integració social, i prova d’això és l’augment d’usuaris i usuàries del SAD de Manises.

Pel que fa a la mitjana de persones usuàries del Serveis d’Ajuda a Domicili de Manises, la xifra se situa en les 97 persones beneficiàries al mes durant l’any 2023, davant de les 76 mensuals de mitjana al llarg del 2022, és a dir, un 27,6 % més que en el període anterior. L’edat mitjana de les persones ateses és de 80 anys, viuen soles (46 %) i el nivell de dependència majoritari és de grau 1 (63 %). 

Alguns dels treballs que realitzen les i els professionals del Servei d’Ajuda a Domicili de Manises, segons les necessitats, són alçar i gitar les persones en situació de dependència, així com ajudar a vestir-les, desplaçar-se per dins del domicili i pel carrer (passejar), facilitar les tasques d’higiene personal i els menjars, realitzar exercicis d’estimulació, controlar la medicació i acompanyament, entre d’altres.