14 de març de 2023

Manises participa en un projecte pilot per a la realització d'itineraris d'inclusió social i laboral

• Són itineraris d’inclusió social per a persones beneficiàries de prestacions socials per a encaminar-les a la cerca d’ocupació


Manises, 13 de març de 2023.

Durant el curs 2022-2023, els Serveis Socials de Manises, a través del programa d’inclusió social, estan col·laborant amb la Fundació Nova Feina en la derivació de persones beneficiàries de prestacions econòmiques i socials per a facilitar eines i habilitats per a la cerca d’ocupació.
Segons Carlos López, regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises, “és important aquesta labor de suport en la cerca d’ocupació per a persones en risc d’exclusió social”. “Una ocupació, a més de ser l’ajuda econòmica que necessiten, també significa molt a nivell d’autoestima i de sentir-se útils”, ha afegit el regidor.


Aquests itineraris d’inclusió social i laboral podran assegurar a les persones beneficiàries disposar d’oportunitats i recursos per a participar en la cerca d’ocupació. Al seu torn millorar les habilitats socials i acadèmiques, amb la finalitat d’ampliar i integrar-se plenament i conéixer com accedir a un lloc de treball o formació. Les reunions s’estan planificant de manera setmanal i es manté un seguiment individualitzat i personal, cobrint amb les necessitats de la persona i la seua unitat familiar.


Des de l’inici de la col·laboració, s’han derivat aproximadament a 50 unitats familiars que tenen a la seua disposició un ventall de professionals que afavoriran la realització de tal itinerari soci-laboral.


Aquest projecte pilot, es duu a terme a la Comunitat Valenciana a través d’un Conveni signat entre l’Administració General de l’Estat i la Comunitat Valenciana per a la realització d’un projecte d’inclusió social en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el projecte està signat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives (VCIPI) i la Secretària General d’objectius i Polítiques d’Inclusió i Previsió Social del Ministeri d’Inclusió Seguretat Social i Migracions. El Projecte és finançat a través del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència de la Unió Europea.
La participació en aquest projecte suposa una millora de l’Ajuntament de Manises en la inclusió en projectes innovadors europeus que beneficia a tota la seua població en l’accés a recursos socials i laborals.